Termékeink

GlobalG.A.P Hitelesítés

Egészséges & Friss

100% Természetes

Petrezselyem zöldségeink

A petrezselyemgyökér termesztése szinte egyidős a makói hagyma termesztésével, a legtöbb gazda mindkét növényt termesztette. A tájkörzetben Apátfalva termelői érték el a legnagyobb sikereket.  Az itteni mély termőrétegű, mezőségi talajokon termett a leghosszabb, legsimább gyökerű petrezselyem. Kiegészítő növényként pasztinákot vagy ahogy a helyiek mondják „peszternákot” is termesztettek. Aki jó bablevest akart készíteni, az az ittenit kereste.

A XX. században még több száz család megélhetéséhez járult hozzá a gyökérzöldségek termesztése.  Mára a piacok nehéz elérhetősége, a korszerű termesztési mód magas költségei miatt a termelők száma jelentősen csökkent. A BVL-Farm Kft. igyekszik megőrizni az egykori gazdák szorgosságát, hozzáértését egybekötve a legújabb termesztés technológiával és fajtahasználattal.

01.

Lédig petrezselyem

02.

Csomagolt petrezselyem

03.

Leveles, Csomós zöldség

04.

Pastinak

05.

Másodosztályú termékeink

Sárgarépa

01.

Sárgarépa

Fokhagyma

A fokhagymát, amit a hozzáértők gyakran a fűszerek királynőjének neveznek, több, mint 200 éve termesztenek a makói tájkörzetben, így az Apátfalva és Magyarcsanád környéki földeken is.

Bár a hagyományos makói fajták alacsony termőképességük miatt letűnőben vannak, a jelenleg termesztett, többségében külföldi, fajták megjelenítik a hagyományos fajták ízét és erőteljes illatát. Ennek oka a tájkörzet talajainak magas kéntartalma, így az itt termelt fokhagymák az átlagosnál több allicin tartalmaznak. Ez adja a különleges fűszerező értéket. Magas gyógyhatása is ennek köszönhető.

01.

Fokhagyma

Termelési folyamat

Termény betakarítása

Feldolgozás

Mosás

Csomózás

Termelési folyamat

Termény betakarítása

Feldolgozás

Mosás

Csomózás